- Klaus K Blog - http://dengulenegl.dk/blog -

Kære borgere: Ryg, drik og lav flere børn!

Skrevet af KK d. 13. september, 2010 @ 5:53

Ruslands finansminister viser vejen ud af krisen

Danske politikere sætter alt i stå med puritansk formynderi

Debatindlæg fra Ekstra Bladets bagside: Vrisne gamle mænd, 13. sep 2010:

- Af Klaus K, journalist & sangskriver

Det er efterhånden sjældent, man hører politikere sige noget fornuftigt. Deres rådgivere har ellers fortalt dem, at de skal sige en masse, vælgerne gerne vil høre.

Desværre aner de ikke, hvad vi ”gerne vil høre”, for både politikere & rådgivere lever deres daglige liv langt fra os. De er helt isolerede fra virkeligheden, og deres viden om vores liv har de fra et excel-ark.

Derfor må det anerkendes, når en politiker siger noget fornuftigt. Det skete for nylig, da den russiske finansminister, professor i økonomi, Alexei Kudrin sagde ordene:

”Kære borgere. Ryg og drik noget mere - det gavner vores statskasse …”

Omsider: En politiker, der siger tingene ligeud.

Ordene faldt, da han annoncerede, at afgiften på alkohol og tobak sættes op i Rusland over tre år for at dække et hul i statskassen. En pakke cigaretter i Rusland vil fx. stige fra 7,50 kr. til 10 kr. i 2013. Men det skal ikke tage modet fra folk, sagde Kudrin:

”Alle borgere må forstå dette: Dem, der ryger og drikker, gør mere for at hjælpe staten,” sagde Kudrin til Interfax News.

”Ved at drikke en øl og ryge en pakke cigaretter, giver man sit personlige bidrag til fremtidens løsninger på sociale problemer,” forklarede han, og satte så trumf på:

”Det er med til at forbedre demografien og til fortsat opretholdelse af det høje fødselstal.”

Sådan. En finansminister, der opfordrer folket til øl, røg og sex. Lad os holde fest, være glade og lave flere børn, siger han. Så bliver livet godt. Og han får ret: Russerne er på vej frem. Her stiger både humør, fødselstal og økonomisk vækst - i modsætning til i DK, hvor alt peger nedad og ser trist ud.

Det er befriende at høre en minister udtrykke sig så ligefremt. Og dog siger Kudrin jo kun det, enhver økonom og historiker ved.

Han lader ikke hyklerisk som om, der er andre grunde til afgiftsstigninger end at få flere penge i statskassen - ”folkesundheden” for eksempel. Han udbreder heller ikke den gængse misforståelse, at rygere og alkoholforbrugere dræner statskassen med øgede sundhedsudgifter - tværtimod.

Formynderi dækker over sygehus-fiasko

Det er desværre ikke de toner, vi hører fra de puritanske formyndere i den danske regering. De holder stædigt fast i den hykleriske forklaring, at staten hæver skatterne på alkohol, tobak, fedt og sukker, fordi danskerne er ”usunde”. Pudsigt, hvad? Alt, der sætter humøret op, er usundt.

Bertel Haarder & sundhedsmyndighederne hævder endda, at danskernes ”vilde livsstil” er årsag til, at vi lever kortere end svenskerne. Absurd påstand. Danskerne er top-sunde. Halvdelen af Europas befolkning drikker og ryger mere end os, og har gjort det i årtier - alligevel lever de længere.

Hvorfor gør de så det? Måske fordi de andre lande ikke har ødelagt deres sygehuse i årevis med en strategi om, at medarbejderne skal bestå af administratorer fremfor af behandlingspersonale?

For at dække over denne politiske fiasko skal vi tvinges til ”forebyggelse”: Vi skal leve af postevand, motion og gulerødder, så vi ikke belaster de overadministrerede sygehuse. Lige indtil vi dør af kedsomhed på et hjem, når vi er 85. Og regeringen så endda helst, at dette helvede på jord blev forlænget med et par år ekstra.

Sikke fremtidsudsigter. Er der noget at sige til, at fødselstallet styrtdykker i Danmark igen? Det er jo blevet en straf over fremtidens børn at sætte dem i verden.

Finansminister Kudrins ord viser, at sundhedsdiktaturet er kørt forbi Østeuropa. Det lykkedes heller ikke for FN & EU at tvinge de østeuropæiske lande til at indføre rygeforbud.

Europa er spejlvendt: Friheds-vindene blæser nu østfra - og man fornemmer lidt af, hvordan østeuropæerne må have haft det, dengang de sukkede efter friheden her i Vesten:

Hamrende kedsommeligt.

—————————–

Bookmark and Share

Indlæg printet fra Klaus K Blog: http://dengulenegl.dk/blog

Link til indlæg: http://dengulenegl.dk/blog/?p=2843

Copyright © 2010 Klaus K blog. All rights reserved.