Header Top
Header Middle
Header Bottom
Forsiden BLOG Forum Fotos Video Om Den Gule Negl

Anti-rygekampagne skader folkesundheden

24. juni, 2015 | anti-tobak, debat indlæg, passiv rygning, public health, rygeforbud

Sygdomme & medicinbrug er steget stærkt efter rygeloven

Fra Kristeligt Dagblad: Antirygekampagne er skadelig for folkesundheden, 23. juni 2015

- DEBATINDLÆG

Sundhedslobbyen fortsætter propagandaen for flere rygeforbud i en artikel i Kristeligt Dagblad den 16. juni med overskriften ”Forskere: Rygningens dage er talte”.

Artiklen er endnu et forsøg på at demoralisere rygerne, for at presse dem til rygestop. Dette rygestop forudsættes at ske ved hjælp af sundhedsvæsenets foretrukne nikotin-erstatningsprodukt, Nicorette, hvilket får den slags artikler til at ligne skjult reklame for et medicinalprodukt.

En fremtidsforsker citeres for sin tro på, at rygning snart vil blive forbudt på samtlige værtshuse. Samtidig erklærer statsforskerne fra Institut for Folkesundhedsvidenskab, at antallet af danske rygere vil være reduceret til 0 om 15-20 år. Dette skyldes, forstår man, at “forbuddene har fået tag i os.”

Måske skulle de forske lidt mere i kendsgerninger, og lidt mindre i deres håb og drømme?

Rygning har eksisteret på jorden i 8000 år - i Europa i de sidste 500 år. Der har været snesevis af  rygeforbud i historien i Europa, men disse forbud har altid været kortvarige, fordi der er for mange folk, der har glæde af Vorherres tobaksplante, til at det er muligt at opretholde rygeforbud.

Der har været utallige spådomme om tobakkens udryddelse - bl.a. i 1916, hvor sundhedslobbyen i USA hævdede, at tobak ville være udryddet i 1925. Og senest i 1984, hvor den amerikanske Surgeon General erklærede, at rygning ville være udryddet i år 2000. 

Trods mange rygeforbud og håbløse forudsigelser har tobaksbrug på verdensplan aldrig været højere end nu. Det skyldes, at tobaksbrug stiger, når befolkningstallet stiger. Rygning følger blot demografien: Når vi har få rygere i dag, mens der var mange i 1970, så skyldes det, at der i dag er få danskere i den mest rygende aldersgruppe 18-30 år - i modsætning til i 1970′erne, hvor denne aldersgruppe var dobbelt så stor som i dag [1].

Så hvorfor fortsætter sundhedslobbyen den håbløse kamp imod tobaksplanten? Svaret er, at det handler om sponsorens penge - medicinalindustriens penge. For medicinalindustrien er “Sugar-daddy” for de toneangivende eksperter i sundhedsvæsenet, og her ved man, at når staten presser rygerne med flere rygeforbud, så stiger medicinalsalget.

Derfor brugte medicinalgiganter som Pfizer og GlaxoSmithKline milliardbeløb på at finansiere den junk science, der er basis for rygelovene - den falske teori om passiv rygning. Det blev fornylig afsløret i en amerikansk retssag, at det var medicinalselskabernes sponsorerede eksperter, der skrev regeringens forbudsrapporter og anbefalinger om rygeforbud. Dette er foregået siden Nicorette’s introduktion i 1980′erne [2].

Sundhedsforskerne bør også kigge på en anden kendsgerning:

Sygdomme, indlæggelser og medicinbrug i Danmark er steget med raketfart siden rygeloven i 2007. De rå tal fra Danmarks Statistik viser, at stigningstakten i hospitalsindlæggelser er fordoblet i seksårsperioden fra 2007, sammenlignet med den tilsvarende periode før rygeloven [3].

Kommer det bag på forskerne, at anti-ryge kampagnen kan være skadelig for folkesundheden? Det bør det ikke. Der er omfattende dokumentation for påstanden her: dengulenegl.dk/blog

———————–

Referencer:

1. Børnefødsler i Danmark 1901-2011, Danmarks Statistik

2. Anti-ryge eksperter var betalt af Big Pharma, Klaus K blog, okt 2014

3. Gør sundhedsformynderi danskerne syge? Klaus K blog, marts 2014

———————–

Bookmark and Share

Tags: , , , , ,

Send artikel Send artikel Print Print

Endnu ingen kommentarer.

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.

Klaus K
- journalist og sangskriver i
Danser med Drenge

Kommentarer?
Skriv i blog'en eller i FORUM

Følg Klaus K på andre medier:
Facebook

180 grader

Søg

Arkiv

Tidl artikler