Header Top
Header Middle
Header Bottom
Forsiden BLOG Forum Fotos Video Om Den Gule Negl

Larsen og lasterne …

13. november, 2008 | debat indlæg, frihed, gæsteskribent, rygeforbud, rygning

Af Jacob Ludvigsen - journalist & forfatter. Stifter af fristaden Christiania - indlæg fra bryggeriernes blad: “Brygget Her”, sep 2008:

Nationalskjalden Kim Larsen tog skraldet og stod frem som talsmand for den folkelige modstand over især rygelovene og irritationen over de formaningseksperter, der hærger medierne. Larsen havde tilladt sig den frihed at henvise til, at kampen mod rygerne for alvor tog form i Tyskland i årene 1933-45.

Sammenligningen frydede og forargede, rent historisk er der belæg for påstanden. Ved at vove pelsen har Kim Larsen givet mæle til en talstærk minoritet, som i årevis har følt sig mobbet af de bedrevidende.

- Vi snupper lige en Kim Larsen, lyder det nye udtryk i dansk rygersprog, når en Princerytter tager initiativ til at gå udenfor og gerne vil have et par stykker med, så de kan få en smøg og en sludder. Mange af disse pauser holdes på åben gade, skønt der er risiko for, at en hel børnehave trækkes forbi; børnenes sind og krop kan tage skade af synet og de giftige luftarter. Tendensen er tydelig ved enhver fest, og så kan de dydsirede sidde tilbage og skumme af forargelse over nikotindyrkelsen.

Megen magtudfoldelse kunne have været undgået, hvis man i højere grad havde ladet det være op til den enkelte virksomhed og restauration at finde en balance. En gruppe borgere, anført af professionelle nikotinhadere, kan triumferende glæde sig over sejrene og kræve endnu flere indrømmelser, der besværliggør livet for andre. Alt foregår i den bedste mening for at frelse medmennesker og begrænse omkostningerne i sygehus-sektoren.

Trusler på flaskerne

Da disse geskæftige funktionærer skal gøre gavn for deres hyre, er de nødt til at finde på noget nyt hver sæson. Tobaksemballage, engang et samleobjekt, kan smides væk på grund af de hæslige ”dødsannoncer”, som en offentlig betalt propagandamager sidder og finder på. Forgrimmelsen er bevidst, og det varer ikke længe, før cigaretkøbere får fotos af rygerlunger med i handlen. Når tobaksvarerne derefter er fjernet helt fra butikkernes hylde- og udstillingsarealer, og P-vagter har lov at uddele gaderygerbøder, skal der sættes ind på nye fronter.

Tilsvarende hæslighedsmærkater skal lovbefales på vin-, spiritus- og ølflasker (over 2,5 % alkohol). At drukkenskab er en slet skik, herom kan ej disputeres, men vi taler altså ikke om saltsyre eller petroleum. Ingen har godt af at drikke en flaske brændevin på en time, lad det være slået fast. Derfra og til at intimidere den majoritet, som nyder stærke drikke med velbehag, er der et stift stykke. Måske skal der advarselsklistermærker på ølkrusene, måske vil der trisse offentlige alkonsulenter rundt ved bordene og spørge, om hun kan hjælpe med noget, og dermed menes ikke at hente en frisk omgang.

Koffein og nikotin

Next stop coffee shop. Da koffein svarer til nikotin, vil det være naturligt at drosle indholdet af aktive kaffestoffer ned og væk i en sæk. Der er heller ikke noget som et glas frisk vand fra hanen. Københavns Kommune påtænker at pumpe vand fra Øresund gennem et afsaltningsanlæg, og så skulle det være helt vidunderligt. Borgerne vil købe mere flaskevand, men plasticflaskerne afgiver gift til vanden, og derudover er det ikke korrekt at snuppe vand fra andre, der måske tørster. Ikke mere pjat med Ramlösa eller Maarum, vi skal drikke Codanvand. Vift stolt på Codans bølge! Den romerske historiker Plinius omtaler den mægtige Codan-bugt, der ovenfor Elben strækker sig til kimbrernes odde og rummer en mængde øer som Fyn og Sjælland. Her er masser af drikkevand, som lige skal et smut gennem renseriet.

Kim Larsen har ofret penge og prestige på at sige det, man ellers skulle ud på de brune bodegaer for at høre. Tak, gamle dreng! Du har lyttet til den del af folket, som sundhedsbrigaderne er ude efter, og disse medborgere har kun begrænset ytringsmulighed. Læg mærke til, at der ikke sidder førtidspensionister, efterlønsmodtagere eller hjemløse i Folketinget. Disse undermennesker kan lade sig repræsentere af akademikere, som altid har gået i skole og er vandret direkte ind på Christiansborg.

Nyd et krus øl mere, mens det er fritaget for skyld. Og snup en Larsen udenfor, hvis det ikke kan være anderledes.

Bookmark and Share

Tags: , , , , , ,

Send artikel Send artikel Print Print

1 kommentar til Larsen og lasterne …

Lars Stück
17. december, 2008

Herlige larsen, siger jeg bare.

Jeg syntes snart det er på tide, at ikke-rygerne viser hensyn til os ryger. De har os ikke så længe, så nyd vores selskab imens vi er her.
Er selv ryger og har røget siden jeg var 6 år, så jeg kendet til hudløshed, følelsen af at overtræde loven når jeg ryger offentligt.
Man vil gerne sælge mig cigaretter, men jeg må bare ikke ryge dem !
Hvad er et værtshus, uden røg ? –> En kaffebar….
Og ønsker man at gå på et godt gammelt skummelt værtshus og drikke sig en kæp i øret, hvorfor fanden skal man så jages ud på gaden hver gang man skal ryge.
Da jeg drak, røg jeg ca 2 smøger for hver bajer.
Tror sku ikke jeg ville blive fuld, hvis jeg skulle rende ud og ind konstant hele aftenen. Så heller sidde der hjemme, der må jeg da ryge endnu….
Naboen har da ikke brokket sig…..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.

Klaus K
- journalist og sangskriver i
Danser med Drenge

Kommentarer?
Skriv i blog'en eller i FORUM

Følg Klaus K på andre medier:
Facebook

180 grader

Søg

Arkiv

Tidl artikler