Header Top
Header Middle
Header Bottom
Forsiden BLOG Forum Fotos Video Om Den Gule Negl

Skraldemand fyret: Tog imod to øl

1. november, 2010 | EB vris, debat indlæg, politik, public health, sundhed, videnskab

♦ Sundheds-regel helvede & nultolerance ødelægger Danmark

Fra “Vrisne gamle mænd”, Ekstra Bladet, 1. nov 2010:  [ Fuld størrelse ]

180grader.dk: Sundhedsregel-helvede og nultolerance i dansk erhvervsliv

- DEBAT INDLÆG:

I min iver efter at indfri min redaktør Falbert’s ønske om at læse et indlæg fra min hånd, som ikke handler om rygeloven, er jeg faldet over en skandaløs sag fra det såkaldte Udkants-Danmark:

Den drejer sig om en skraldemand fra Djursland, der er blevet fyret efter 18 års trofast tjeneste, fordi han tog imod to øl fra en tilfreds borger, der havde stillet dem til ham ved affaldssækken.

Skraldemanden, Jørgen Mogensen, havde ikke drukket øllet - han bryder sig faktisk slet ikke om alkohol. De to dåser stod stadig i skraldevognens skab, hvor han havde glemt alt om dem, da hans arbejdsgiver MiljøTeam A/S uheldigvis valgte at vise netop Mogensens vogn frem for nogle fine, svenske gæster.

Stor var skandalen og de rullende øjne, da chefen åbnede skabet - og tilstedeværelsen af de to farlige dåser åbenbaredes for de svenske gæster. ”Det er fyringsgrund,” erklærede chefen prompte med henvisning til alkoholpolitikken hos MiljøTeam, og Mogensen blev bortvist. Fyret uden varsel.  

”Der er ingen slinger i valsen,” sagde MiljøTeam’s chef Henrik Holmsted Pedersen, som i anledning af fyringen beskrev firmaets alkoholregler i Lokalavisen Norddjurs:

“Det er forbudt at indtage og medtage alkohol eller tom alkohol-emballage på eller i nærheden af biler eller nogen andre steder på MiljøTeam’s adresser. Alkoholforbuddet gælder alle medarbejdergrupper, og alle former for alkohol. Man må gerne give sin skraldemand gaver i form af sodavand og chokolade - men giv aldrig alkohol af nogen art!”

Hvor latterligt - hvor indremissionsk. Så langt ud er sundhedsvanvid og regel-helvede altså kommet på de danske virksomheder. Dette er resultatet af statens korstog for at tvinge virksomhederne til at indføre kontrolregulering og sundhedspolitik på arbejdspadserne: En stupid nul-tolerance har bredt sig, ligesom i Nazi-Tyskland i 30-erne.

Må man heller ikke forære seks flasker rødvin til en 25-års jubilar? Sikkert ikke. Det skal nok være seks liter postevand. Og man må naturligvis heller ikke ryge. Er der virkelig nogen, der tror på, at nul-tolerance og regel-helvede på vore virksomheder fører til rigdom og vækst?

Fyringen af Mogensen har bragt lokalsamfundet Norddjurs i oprør: Over 700 underskrifter blev indsamlet via opslag i de lokale Brugser og sendt til MiljøTeam med en protest imod fyringen. Fagforeningen 3F har til gengæld intet gjort for at hjælpe. De slog armene ud og erklærede sagen tabt på forhånd, da medarbejderne jo kender reglerne.

Skraldemand Mogensen har passet sit job upåklageligt i 18 år. Han har pudset og plejet sin skraldevogn, så den var den fineste i området. Han er et vellidt medlem af lokalsamfundet på Djursland. Et 1. klasses eksempel på en pligtopfyldende & god medarbejder, som alle skraldekunderne er glade for.

Han har forklaret, at han tog imod de to øl, fordi han fandt det uhøfligt at afvise gaven. Ja, naturligvis. Det er uhøfligt at nægte at tage imod gaver. Og Mogensen ved, at høflighed gør kunderne glade. Han gjorde det, hans arbejde går ud på: At gøre kunderne tilfredse.

Ud med ham, siger MiljøTeam. Lad os i stedet få nogle sure skraldemænd, der pisser på kunderne og kører 100% efter reglerne. For reglerne. De skal holdes. Uanset hvor tåbelige de er.

Glem alt det, der får samfundet til at køre: Fleksibilitet, tillid, høflighed og tolerance. Lad os i stedet få kontrol, regler og nul-tolerance. Det er den helt rigtige vej at gå.

Hvis man altså længes efter et økonomisk crash - og et helvede på jord.

Bookmark and Share

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Send artikel Send artikel Print Print

Endnu ingen kommentarer.

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.

Klaus K
- journalist og sangskriver i
Danser med Drenge

Kommentarer?
Skriv i blog'en eller i FORUM

Følg Klaus K på andre medier:
Facebook

180 grader

Søg

Arkiv

Tidl artikler