Header Top
Header Middle
Header Bottom
Forsiden BLOG Forum Fotos Video Om Den Gule Negl

En modig mand siger sandheden

16. oktober, 2010 | EB vris, frihed, passiv rygning, politik, public health, rygeforbud, rygning, sundhed

♦ Bertel Haarder sagde de forbudte ord om passiv rygning:

♦ Jeg tror ikke det er farligt. Jeg er en “non-believer” …

Fra Ekstra Bladets “Vrisne gamle mænd” 16. okt 2010:  [Fuld størrelse]

180grader.dk: Bertel Haarder vs sundhedsmafiaen: En modig mand siger sandheden

- Det er umuligt for mig at vrisse uden at gøre reklame for min nye penneven, sundhedsminister Bertel Haarder.

Lad os straks komme til sagen: Bertel Haarder er et mandfolk. Som et fyrtårn rager han op, og vi kan alle kan lære noget af ham. Hvorfor?

Jo - den 11. okt var der høring om rygeloven, og Bertel Haarder var vært. Programmet var lavet af sundhedsstyrelsen, så det tilstedeværende publikum var tvangsindlagt til at lytte i timevis til sundhedsfolkets klynk over den farlige passiv rygning - og over de dumme rygere med deres onde cigaretrøg, som lavede ”tobaksforurenet luft”, så de stakkels sundhedsfolk ikke kunne få vejret.

Der er kun ét at gøre, messede de allesammen: Flere forbud, flere forbud. Det var som at være til et vækkelsesmøde.  

Der blev naturligvis også vredet hænder over de stakkels børn, som jo går den sikre død i møde, hvis de tager ét sug af en cigaret. Som om vi ikke alle går den sikre død i møde. Jeg følte mig allerede tre år nærmere døden efter to timers høring, men heldigvis kunne man gå ud og tage en livgivende lille cigaret - sammen med lydteknikerne og andre glade folk, der også var til stede.

Nå. Hvor var Bertel Haarder? Jo, han bød velkommen i starten, og så forsvandt han. Smart - bare jeg dog havde været så klog. Han kom tilbage kort før afslutningen, helt frisk i modsætning til os andre, og sagde, at han havde overhørt hele seancen via moderne overvågningsteknik. Humor har manden også.

Herefter holdt han sit afsluttende indlæg, hvor han fortalte mange spændende ting fra sin tid som ung minister i 80-erne. Dengang havde de tempererede cigarkasser, og man fik Gammel Dansk eller cognac under formiddagens møder. Jeg livede helt op over Haarders beretning, og det samme gjorde resten af forsamlingen. Jeg hørte faktisk enkelte sundhedsfolk grine. Det var som om de tunge skyer spredte sig, og solen endelig kiggede frem efter lang tids gråvejr, mens han talte.

Da han var færdig, gik jeg over og roste ham for indlægget - og spurgte så, hvorfor han ikke talte om passiv rygning på samme måde som alle de andre. Hertil svarede han:

”Jeg tror ikke passiv rygning er så farligt. Jeg er en non-believer af den teori. Og jeg mener videnskaben støtter mig i det synspunkt.” - Sådan.

Vi skal lige forstå det her: Haarder har ret - videnskaben er med ham. Sundhedsmafiaen skjuler det for folket, men sådan er sandheden: Passiv rygning er ikke farligt. Aktiv rygning kan være farligt, og det sagde Haarder også flere gange.

Her står landets folkevalgte sundhedsminister altså og gennemhuller sundhedsmafiaens største dogme offentligt. Det er som at kunne høre Galilei, som blev smidt i fængsel af den katolske kirke i 1633 for at sige, at jorden ikke er universets centrum. Vi bør være stolte over at have en kapacitet som Haarder, der har modet til at sige tidens magtfulde sundhedsfarisæer imod.

At han straks efter blev overfaldet af medier, som kaldte det en ”chokerende udtalelse” - og små kommissærer blandt hans politiske modstandere, der kræver ham i samråd og stå skoleret - det viser kun, hvor vigtigt det er, at vi har en mand som Haarder. En mand, der kan tænke selv og som tør sige sandheden uanset risikoen.

At han også sagde, at jeg havde lavet ”snavs-journalistik” ved at citere ham for en privat udtalelse - well, det tilgiver jeg ham. For han var samtidig ærlig nok til at sige, at han var citeret korrekt.

Og Haarder ved jo godt, at sandhedens gave ofte viser sig i undseelig & snavset indpakning. Den viser sig derimod aldrig i skinnende guldpapir med fine sløjfer om.

————————————————–

Se også:

Sundhedsminister Bertel Haarder: Passiv rygning er ikke farligt, 180grader, 12. okt 2010

Bertel Haarder og rygeloven, leder 180grader, 12. okt 2010

Til citat, leder 180grader, 13. okt 2010

“Jeg tror ikke, at passiv rygning er farligt”, BT, 13. okt 2010

Health minister questions passive smoking, Politiken International, 13. okt 2010

Viel Schall um den Rauch, Nordschleswiger.dk 14. okt 2010

Dänischer Minister verplappert sich: Passivrauch nicht schädlich, Rauchernews.de, 14. okt 2010

Dane in the ass, Dick Puddlecote, 17. okt 2010

—————————————-

Bookmark and Share

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Send artikel Send artikel Print Print

4 kommentarer til En modig mand siger sandheden

mazm
16. oktober, 2010

hmjah. intelligens & integritet, en god kombo for et menneske, om end ikke altid for en politiker.
-
hatten af for Bertel for at forsøge at overleve med et ben i hver lejr.

mazm
18. oktober, 2010

wooo i Politiken :)
-
-og på engelsk også, for all the world to see… B)

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.

Klaus K
- journalist og sangskriver i
Danser med Drenge

Kommentarer?
Skriv i blog'en eller i FORUM

Følg Klaus K på andre medier:
Facebook

180 grader

Søg

Arkiv

Tidl artikler