Header Top
Header Middle
Header Bottom
Forsiden BLOG Forum Fotos Video Om Den Gule Negl

Århundredets svindelnummer … ?

4. august, 2010 | EB vris, debat indlæg, frihed, manipulation, passiv rygning, politik, public health, rygeforbud, videnskab

WHO har skabt stor frygt med tyk propaganda - men:

Videnskaben har ikke noget bevis mod passiv rygning

Fra Ekstra Bladets bagside: “Vrisne gamle mænd” - 4. august 2010:

Af Klaus K, sangskriver

- Tak fordi jeg må vrisse med de kloge, gamle mænd.

Jeg vrisser ad rygeloven. Det er en stenalder-lov, som flertallet kun accepterer, fordi de ikke ryger. Rygerne derimod - de sande rygere - de hader rygeloven. De ser den som et overgreb mod et mindretal.

Det er helt rimeligt, at folk kan være fri for røg, hvis de vil. Men skal det foregå i alle offentlige rum? Skal rygerne ikke have plads? Hvorfor skal de stå ude i dårligt vejr, hvis de vil ryge? Hvad er ideen med, at 25% af folket ikke må benytte 25% af serveringsstederne på en måde, ejerne accepterer? Hvis rygning nu er noget, de glædes ved?

Det skyldes, at World Health Organization (WHO) og andre sundhedsmyndigheder har bildt os ind, at tobaksrøg er farligt for ikke-rygere - den såkaldte passiv rygning. Man har med tyk propaganda skabt en religiøs konsensus: Passiv rygning er farligt. Medicinalbranchen hyler med for at sælge deres nikotin-præparater.

Det er imidlertid løgn. Og vi kommer ikke videre, før vi afmonterer løgnen: Passiv rygning udgør ingen sundhedsfare. Det er århundredets svindelnummer - konstrueret af forbudsgenerationen i sundhedsvæsenet for at opnå rygeforbud - og derved tvinge rygerne til rygestop.  

Men samfundet kan ikke leve på den løgn, og sandheden kommer fra de ældre. På WHO’s antirøg-dag 31. maj erklærede Frankrig’s tidligere toprådgiver i EU, professor emeritus i lungemedicin, Philippe Even i et stort interview i avisen Le Parisien: ”Rygeloven bygger på en løgn.” Han siger:

”Der er intet bevis mod passiv rygning. Man har skabt en stor frygt uden grund. Teorien er konstrueret af WHO for at opnå rygeforbud - i håb om at nedbringe ryger-antallet med socialt pres. Men loven virker ikke. Cigaretsalget tikker opad.”

Philippe Even’s kollega, Dr. emeritus Robert Molimard, Frankrigs tobaks-ekspert nr. 1, er ligeså skarp. I en videnskabelig artikel anklager han en række organisationer, herunder den danske Hjerteforening for regulær svindel med tallene i EU. ”Tallene er manipulation. Ingen ikke-rygere dør af tobaksrøg,” siger Molimard.

De fleste videnskabsfolk er enige. Men de får ingen taletid. Ingen medier modsiger sundhedsfolkets dogme. Cancer-epidemiologen James Enstrom blev mål for mange hadefulde medieangreb, da han i 2003 kom med verdens største undersøgelse. Resultat: Ingen dødsrisiko efter 40 års passiv rygning. På sin website skriver Enstrom:

“Videnskaben kan ikke bevise nogen risiko ved passiv rygning. Alligevel har sundhedsvæsenerne etableret et sandheds-regime, som ikke må modsiges - og de gør alt for at håndhæve det. Siden min undersøgelse, har jeg været udsat for massive personlige angreb. Min karriere blev truet. Min undersøgelse blev kasseret. Altsammen kun på grund af dens ukorrekte resultat.”

Mens sandheds-regimet hersker, virker rygeloven modsat sin egentlige hensigt. Efter årtiers fald stiger rygningen igen i Europa - især blandt unge.

Samtidig vandrer rygerne fra det røgfrie rum til privaten. En stor undersøgelse fra USA viser endda, at rygerne tager mange ikke-rygere med væk fra serveringsstederne - kunderne bruger ialt 26% mindre tid på stederne efter et rygeforbud.

Der må vrisses af rygeloven. Politikerne må løse opgaven: Både rygere og ikke-rygere har behov for offentligt rum, for at alle bliver glade. Man kan ikke give alt til den ene part. Men det har vi måske lovet WHO?

Passiv rygning? Glem det. Det er ufarligt. Det kan være irriterende, ja - og vi bør tage hensyn til hinanden. Men det er en anden historie.

KlausKblog.dk

—————–

Se også 180grader: Klaus K vrisser i EB: Passiv rygning århundredets svindelnummer

Bookmark and Share

Tags: , , , , , , , , , ,

Send artikel Send artikel Print Print

5 kommentarer til Århundredets svindelnummer … ?

smockr
4. august, 2010

Herligt at se problematikken udtrykt så kort og koncist på et landsdækkende medie!

Men mht. “…Men det har vi måske lovet WHO?” er jeg er bange for at ‘vi’ har netop dét, -gennem WHO’s “FCTC aftale”

“Under Article 8.1 of the FCTC, ‘Parties recognize that scientific evidence has unequivocally established that exposure to tobacco smoke causes death, disease and disability’. Parties therefore agree to adopt and implement, in areas of national jurisdiction [...]), effective legislative, executive, administrative and/or other measures providing for protection from exposure to tobacco smoke in indoor workplaces, public transport, indoor public places and, as appropriate, other public places. Such protection must be in place five years after the FCTC comes into force for a Party.”

NB at medlemslandene forpligter (!) sig til at anerkende at videnskaben “entydigt har bevist” tobaksrøgens ’skadelige’ virkninger.

Så så vidt jeg kan se er det FCTC der er skyld i al miséren. Hvem der har fået os derind - og hvordan vi kommer ud af den - mangler jeg endnu at finde ud af.

Så véd jeg måske også hvor jeg skal sætte mit kryds næste gang.

csknudsen
4. august, 2010

Danmark underskrev i 2003 og vedtog det i Folketinget i 2004: http://www.who.int/fctc/signatories_parties/en/index.html

Altsaa er Fogh regeringen ansvarlig.

smockr
6. august, 2010

thanks! :)

Langki
10. august, 2010

Every pc incursion requires judges to adjudicate, bureaucrats to administer, inspectors and investigators to enforce, informants to spy and other sundry functionaries to punish, re-educate and rehabilitate. The taxes to pay for it all now represent an ever-growing burden on the general populace and there is no end in sight.

http://www.iconicpubs.com/history.htm

Langki
12. august, 2010

“Wir hatten nie eine gut dokumentierte Grundlage.”

WHO gibt zweifelhafte Gesundheitstipps

http://www.welt.de/wissenschaft/article918671/WHO_gibt_zweifelhafte_Gesundheitstipps.html

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.

Klaus K
- journalist og sangskriver i
Danser med Drenge

Kommentarer?
Skriv i blog'en eller i FORUM

Følg Klaus K på andre medier:
Facebook

180 grader

Søg

Arkiv

Tidl artikler