Header Top
Header Middle
Header Bottom
Forsiden BLOG Forum Fotos Video Om Den Gule Negl

Arkiv for 2015

Anti-rygekampagne skader folkesundheden

24. juni, 2015 | anti-tobak, debat indlæg, passiv rygning, public health, rygeforbud

Sygdomme & medicinbrug er steget stærkt efter rygeloven

Fra Kristeligt Dagblad: Antirygekampagne er skadelig for folkesundheden, 23. juni 2015

- DEBATINDLÆG

Sundhedslobbyen fortsætter propagandaen for flere rygeforbud i en artikel i Kristeligt Dagblad den 16. juni med overskriften ”Forskere: Rygningens dage er talte”.

Artiklen er endnu et forsøg på at demoralisere rygerne, for at presse dem til rygestop. Dette rygestop forudsættes at ske ved hjælp af sundhedsvæsenets foretrukne nikotin-erstatningsprodukt, Nicorette, hvilket får den slags artikler til at ligne skjult reklame for et medicinalprodukt.

En fremtidsforsker citeres for sin tro på, at rygning snart vil blive forbudt på samtlige værtshuse. Samtidig erklærer statsforskerne fra Institut for Folkesundhedsvidenskab, at antallet af danske rygere vil være reduceret til 0 om 15-20 år. Dette skyldes, forstår man, at “forbuddene har fået tag i os.”

Måske skulle de forske lidt mere i kendsgerninger, og lidt mindre i deres håb og drømme?

Rygning har eksisteret på jorden i 8000 år - i Europa i de sidste 500 år. Der har været snesevis af  rygeforbud i historien i Europa, men disse forbud har altid været kortvarige, fordi der er for mange folk, der har glæde af Vorherres tobaksplante, til at det er muligt at opretholde rygeforbud.

Der har været utallige spådomme om tobakkens udryddelse - bl.a. i 1916, hvor sundhedslobbyen i USA hævdede, at tobak ville være udryddet i 1925. Og senest i 1984, hvor den amerikanske Surgeon General erklærede, at rygning ville være udryddet i år 2000.  Læs videre …

Bookmark and Share

Ingen kommentarer

Tags: , , , , ,

Klaus K
- journalist og sangskriver i
Danser med Drenge

Kommentarer?
Skriv i blog'en eller i FORUM

Følg Klaus K på andre medier:
Facebook

180 grader

Søg

Arkiv

Tidl artikler