Header Top
Header Middle
Header Bottom
Forsiden BLOG Forum Fotos Video Om Den Gule Negl

Vejen til helvede: “De andres liv …”

17. november, 2010 | EB vris, censur, debat indlæg, frihed, politik

♦  Tysk TV-station i chok: Danmark er blevet det nye DDR

♦  Er vi blevet en nation af små stikkere? En stasi-stat?

Fra “Vrisne gamle mænd” - Ekstra Bladet, 17. nov 2010:  [ fuld størrelse ]

- DEBAT INDLÆG:

Jeg elsker mit land. Jeg er vild med danskerne & deres humor, og jeg elsker vores sjove sprog. Som mange andre danskere elsker jeg også, når folk fra andre lande taler om os. Jeg sluger alt, jeg hører andre folk sige, når bare det handler om os. Med andre ord: Jeg er en national-egoist, ligesom de fleste andre.

Men: Sidste gang jeg hørte Danmark omtalt i udenlandske medier, blev jeg trist og forfærdet i mit hjerte. Jeg taler ikke om vores ”menneskesyn overfor de fremmede”. Jeg taler om det, vi gør ved os selv.

I sidste uge sendte den tyske TV-station ZDF et uhyggeligt indslag om Danmark med titlen ”De andres liv”, som var et vink med en vognstang til alle frihedselskende danskere.  

Titlen på indslaget var hentet fra den stærke film fra 2006 om stasi-overvågningen af østtyskerne i 1980’erne.

I TV-indslaget konstaterede den forbløffede tyske vært, at hans naboland mod nord havde udviklet sig fra at være et hyggeligt lille eventyrland til at være et kontrol-helvede og en stikker-stat ligesom det tidligere DDR.

Indslaget viste tilfældige danskere på motorvejen, der blev stoppet af politiet og Skat i samarbejde. Man så billeder af Skats medarbejdere, der på en bærbar kontrollerede de tilbageholdte danskeres personlige oplysninger. På to minutter hentede Skat alt, hvad det offentlige havde på dem - inkl. indestående i deres bank.

En dansker bosat i Polen fik klippet de polske plader af sin bil, og fik den slæbt væk, fordi Skat mente, at han i virkeligheden boede i Danmark og skulle betale dansk registreringsafgift. Færdig. ”Og han er skyldig, indtil han selv kan bevise sin uskyld,” fortalte den tyske speaker undrende. Sådan er det nemlig ikke i Tyskland.

Kommunen: Stik
din nabo
anonymt … !

Men sådan var det også for TV-indslagets enlige danske mor: En kvinde med to børn, som modtog forhøjet social ydelse og gratis institutionspladser. Hun var blevet stukket til kommunen af en nabo, som ikke mente, hun var berettiget til støtte, for naboen havde set, at ex-manden stadig kom i lejligheden - så måske boede de to i virkeligheden stadig sammen?

Den tyske speaker fortalte, at anmeldelsen var sket anonymt på kommunens website. Mange danske kommuner og Skat er nemlig begyndt at opfordre borgerne til at stikke deres naboer eller bekendte - anonymt! - hvis de har mistanke om, at naboen gør noget, han ikke må. Og stikker-formularerne på det offentliges websites har ført til en kæmpestigning i antallet af anmeldelser.

Tyskerne var chockerede: Danmark er blevet det nye DDR. Det var et forfærdende indslag. Men det værste er, at der er mange danskere, der accepterer dette kontrol-helvede. Folk, der naivt tror, at det offentlige er deres ”fælleskasse”, og at det er fint, at naboer stikker hinanden, hvis nogen har taget noget, de ikke må.

Stop! - Vi er på vejen til helvede. Et DDR-helvede. Den offentlige sektor har fået for meget magt - og borgeren har intet tilbage. Det er derfor Danmark nu ligner DDR, hvor det offentlige bestemte alt, mens borgerne var nuller.

Politikerne har tilladt dette offentlige monster at vokse ud over alle grænser ved at give det feel-good navnet ”velfærd” - men det er ikke velfærd. Det er en altædende epidemi, som skal have en modgift, før det går helt galt.

Modgiften er: En kraftig beskæring af det offentlige og dets rettigheder. Og: En genskabelse af borgernes frihedsrettigheder og af deres suveræne ret til at bestemme over deres egne liv.

Ellers får naive og magtsyge folk nemlig for travlt med at ville bestemme over ”de andres liv”.

Bookmark and Share

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Send artikel Send artikel Print Print

Endnu ingen kommentarer.

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.

Klaus K
- journalist og sangskriver i
Danser med Drenge

Kommentarer?
Skriv i blog'en eller i FORUM

Følg Klaus K på andre medier:
Facebook

180 grader

Søg

Arkiv

Tidl artikler