Header Top
Header Middle
Header Bottom
Forsiden BLOG Forum Fotos Video Om Den Gule Negl

Arkiv for 2008

Årets julegave: Et spark bagi

24. december, 2008 | anti-tobak, frihed, passiv rygning, politik, rygeforbud, rygning

Københavns Lufthavn indfører totalt rygeforbud fra nytår

Københavns Lufthavn smider rygerne ud: Et moralsk korstog - uden moral

Julen er hjerternes tid. Ved jul er det tid til at give. I julen lægger vi for en kort stund alle hverdagens stridigheder og konflikter af vejen og prøver at være gode - og ikke mindst: Vi prøver at være gode ved dem, der måske har det lidt værre end os selv.

OBS - rettelse: Sådan var det tidligere. Men de dage ser desværre ud til at være forbi i vores nye forbuds-samfund. Vi lever nu i en tid med nul-tolerance, og det gælder også ved juletid. Fat det nu: Julens budskaber om glæde, om at være god, og om at udvise tolerance overfor andre mennesker er stærkt på retur.

Vi har igennem 1000 år levet med bibelens lignelse om den barmhjertige samaritaner, som hjalp en stakkels fremmed, der havde været udsat for røverisk overfald og var blevet slået halvt fordærvet. Samaritaneren har været en stor helt igennem vores 1000 år med kristendommen. En inspirerende rollemodel, som vi alle har kunnet lære af.

Men de dage er ovre. I forbuds-samfundet er man en god rollemodel, hvis man træder lidt hårdere på dem, der i forvejen ligger ned - fx. underklassen, der rammes af forbudene. I forbuds-samfundet er man ”god”, hvis man tværer de nederste lidt mere ud, og bagefter praler overfor omverdenen med sine gode hensigter og sin offervilje overfor ”tendensen” - den såkaldte tidsånd - dvs. den kendsgerning, at alle andre også tværer de nederste ud. Så kan alle de ”rigtige” tage hinanden i hænderne og bekræfte hinanden i, hvor ”gode” de er, mens de marcherer frem imod ”en bedre verden” uden de nederste - den “væmmelige underklasse”.  Læs videre …

Bookmark and Share

17 kommentarer

Tags: , , , , , , , , , ,

Kære chefredaktør - jeg giver op

19. december, 2008 | censur, debatindlæg afviste, passiv rygning, rygeforbud, videnskab

Kære Politiken chefredaktør, - Efter at have korresponderet med mange Politiken-redaktører i to måneder om optagelse af nedenstående debatindlæg i Politiken, indser jeg nu, at I ikke har tænkt jer at bringe mit indlæg. Jeg giver op. I får ret - og I får fred.

Jeg er ellers ikke sart, men jeg finder det urimeligt, at man ikke kan komme til orde, når man angribes i Politiken - sådan som det skete i Politikens kronik 30. sep, hvor en repræsentant for de danske sundhedsmyndigheder, Charlotta Pisinger, fyldte spalterne med negative holdninger, grove beskyldninger og forkerte oplysninger.

Er det virkelig så vigtigt for Politiken, at kun myndighedernes version kommer frem i spalterne?

Den sande historie findes i indlægget, som jeg hermed poster herunder. God læsning & længe leve den frie debat.

Højt humør - Klaus Kjellerup
———————————

Myndigheder spreder dødsfrygt og hysteri

Af Klaus K - indlæg skrevet til Politiken 4. okt 2008 som svar på denne kronik. Afvist af Politiken

Er der et emne, der er udsat for systematisk propaganda i medierne, er det emnet passiv rygning - dette emne passer perfekt ind i tidens mest trendy omkvæd: “Det er de andres skyld”. Og det blæses ud overalt i medierne, senest kronikken i Politiken: ”Vrede rygere”, hvor en af statens ”Masters of public health”, Charlotta Pisinger skælder ud på ”Den Gule Negl” og giver os endefuld pga vores ”kamp mod rygeforbudet”.

Efter en opremsning af ”fakta” om passiv røgs farlighed, priser hun rygeforbudet i DK, og gentager det fordummende omkvæd i sundhedsvæsenets faste klagesang: “Det er rygernes skyld” - det lyder sådan her: ”Rygerne skader uskyldige ikke-rygere” med deres ”dødbringende tobaksrøg” - og den evigt gentagne linie: ”Passiv rygning dræber 2.000 danskere årligt”.

Bortset fra den elendige stemning, det skaber i befolkningen, når sundhedsvæsenet gør den ene halvdel af danskerne til potentielle dræbere af den anden - så er udsagnene også forkerte. Vi har fået rygeforbud, ja - men der er stadig intet bevis for, at passiv røg udgør nogen alvorlig sundhedsfare. Der findes ganske vist en del tvivlsomme statistiske undersøgelser, fabrikeret og samlet af fanatiske akademikere i anti-tobakslobbyen. De viser en lillebitte øget risiko på et lavt niveau, som samfundet normalt aldrig ville reagere på - men heroverfor står verdens største befolkningsundersøgelser, der viser: Nul risiko.  Læs videre …

Bookmark and Share

50 kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Sundheds chock: Rygeforbud koster liv

8. december, 2008 | anti-tobak, passiv rygning, politik, rygeforbud, rygning, sundhed, videnskab

Hjerteanfald stiger uventet markant efter to års rygeforbud i Skotland

De første negative konsekvenser af Skotlands rygeforbud i 2006 viser sig nu i de skotske hospitals-statistikker: Antallet af akutte hospitals indlæggelser efter hjerteanfald i befolkningen er steget markant med 8% efter kun to år med et strengt håndhævet indendørs rygeforbud i Skotland.

Dette sker efter mere end 25 års konstante år-efter-år fald i antallet af hjertetilfælde - ikke bare i Skotland, men i hele den vestlige verden, også i DK. Hjertetilfælde er simpelthen en sygdom på vej ned i vores tid - og det er jo dejligt. Det vil sige … det var dejligt. Den udvikling er nemlig stoppet brat i Skotland i år 2 efter det strenge skotske totalforbud, som blev indført i april 2006.

Overraskende? Rygeforbud giver flere hjerteanfald … hvordan det? vil nogen spørge. Kig engang på grafen fra den skotske sundhedsstyrelse herunder - som man kan se, er antallet af skotske indlæggelser med ”Acute Coronary Syndrome” - akut hjertetilfælde - faldet hvert år siden 1998. Skotterne offentliggør desværre ikke grafen tilbage fra 80-erne, som viser et endnu mere langstrakt fald. Et fald, som er fortsat år efter år - lige indtil indførslen af det skotske rygeforbud:

Hvad kan det skyldes? Tilfældigheder? Tja - måske går rygerne ikke længere ud i den røgfrie verden, men bliver hjemme og pulser lidt kraftigere på cigaretterne? Og måske bliver de syge af det? Måske.  Læs videre …

Bookmark and Share

17 kommentarer

Tags: , , , , , , , , , ,

Dagens tilbud: Køb et rygeforbud … !

27. november, 2008 | korruption, passiv rygning, public health, rygeforbud, videnskab

♦ EU-rapport, der anbefaler rygeforbud er betalt af Glaxo og Pfizer

♦ De har tjent milliarder på rygestop medicin efter forbud

- PHARMA KORRUPTION?

Medicinal giganterne har tjent kassen på rygestop-produkter efter forbuddene

Medicinal giganterne har tjent milliarder på rygestop-produkter efter forbuddene

En skandale af historiske dimensioner er i den forløbne måned gået hen over hovedet på de fleste danske medier - med undtagelse af GoMorgen Danmark 10. nov samt Ekstra Bladet 9. november og 16. november.

Det er sundhedsminister Jakob Axel Nielsen’s indrømmelse af, at en autorativ EU-rapport om passiv rygning “Lifting the Smokescreen” fra 2006 er finansieret af giganterne i medicinalindustrien, Pfizer og GlaxoSmithKline.

Rapporten udtrykker EU-kommissionens officielle holdning til passiv rygning og anbefaler utvetydigt totalt rygeforbud på samtlige arbejdspladser i EU. Den udkom i 2006 som slutresultatet på den store ”Smoke Free Europe” anti tobaks-konference i Luxemborg i 2005, hvor de nationale sundhedsministre deltog, og denne EU-konference blev også finansieret af de to medicinalgiganter.

Disse kendsgerninger bliver sat ydeligere i relief af netavisen 180grader.dk som har afsløret, at Frankrigs tobaks-ekspert nr. 1, professor Robert Molimard i en kritisk analyse anklager EU-rapporten for at være 140 siders manipulation, fordi den kører risikoen ved passiv rygning op til at være en sundhedskatastrofe, der ikke findes nogen dokumentation for.

”Passiv rygning udgør ikke noget seriøst sundhedsproblem, der kræver statslige forbud,” siger Molimard.

Og så bliver det helt uacceptabelt. Giganternes finansiering af både EU-rapporten og anti tobaks-konferencen er i forvejen en utidig sammenblanding af interesser, og man kan med fuld ret spørge, om Pfizer og GlaxoSmithKline har købt sig til EU’s aktuelle anbefalinger af rygeforbud i samtlige medlemslande? Læs videre …

Bookmark and Share

5 kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Afsløret: WHO passiv-rygning forsøg var fup

24. november, 2008 | anti-tobak, manipulation, passiv rygning, politik, rygeforbud, videnskab

Tyske forskere: WHO manipulerede med videnskabeligt forsøg

Havde “bevist” at cigaretrøg er farligere end diesel-udstødning

- AFSLØRING - VIDENSKABELIG SVINDEL:

Ford Mondeo: Biler forurener meget mere end passiv rygning ... alligevel

Ford Mondeo: Biler forurener mere end passiv rygning. WHO's anti-tobaks forsøg afsløret som fup

Et hold tyske forurenings eksperter fra restaurations-brancheforeningen, BGN, har afsløret FN-organisationen WHO og den italienske anti-tobakslobby i at have foretaget videnskabelig svindel med et forsøg, hvis resultater gik verden rundt som en sensation i medierne i 2004.

Forsøget blev foretaget af anti-tobakslobbyens forskere i en garage i Italien, og italienerne konkluderede i artiklen om forsøget, at man nu havde bevis for, at passiv rygning af tre cigaretter udleder flere farlige partikler end 30 minutters udstødning fra en Ford Mondeo med dieselmotor.

Dette er absolut ikke tilfældet - tværtimod: Diesel-motoren udstøder både langt flere og langt farligere partikler, skriver de tyske forskere efter at have udført et forsøg magen til det italienske - denne gang blot med de rigtige måleinstrumenter.

Det tyske forsøgsresultat efterlader ingen stor tvivl om, at anti-tobakslobbyen lavede manipulation for at opnå et forudbestemt resultat med det falske forsøg: Passiv rygning skulle være farligere end diesel-udstødning, og hensigten var åbenlyst at skabe et nyt argument for rygeforbud.

Tyskerne rejser kraftig kritik imod WHO for at have været vidende om, at forsøget ville have givet et andet resultat med de korrekte måleinstrumenter: ”Denne sag har alvorligt rystet vores tro på WHO’s metoder,” skriver BGN’s ledende professor, Dr. Romano Grieshaber.

Den tyske afsløring er beskrevet i BGN’s undersøgelse på tysk - og her på engelsk.

Den italienske garage undersøgelse, som blev lavet af anti-tobakslobbyen i WHO under ledelse af Giovanni Invernizzi og Roberto Boffi, konkluderede følgende: En Ford Mondeo dieselbil, der kører i tomgang i en lukket garage i 30 minutter, udstøder 10 gange færre giftstoffer end tre cigaretter, der ryger sig selv i samme tidsrum.

Denne overraskende konklusion er beskrevet sådan i sammenfatningen af undersøgelsen i British Medical Journal’s anti-tobaks tidsskrift “Tobacco Control”: ”Passiv rygning er en stor kilde til forurening, som giver op til 10 gange så kraftige partikelkoncentrationer som en dieselmotor i tomgang.”   Læs videre …

Bookmark and Share

5 kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Larsen og lasterne …

13. november, 2008 | debat indlæg, frihed, gæsteskribent, rygeforbud, rygning

Af Jacob Ludvigsen - journalist & forfatter. Stifter af fristaden Christiania - indlæg fra bryggeriernes blad: “Brygget Her”, sep 2008:

Nationalskjalden Kim Larsen tog skraldet og stod frem som talsmand for den folkelige modstand over især rygelovene og irritationen over de formaningseksperter, der hærger medierne. Larsen havde tilladt sig den frihed at henvise til, at kampen mod rygerne for alvor tog form i Tyskland i årene 1933-45.

Sammenligningen frydede og forargede, rent historisk er der belæg for påstanden. Ved at vove pelsen har Kim Larsen givet mæle til en talstærk minoritet, som i årevis har følt sig mobbet af de bedrevidende.

- Vi snupper lige en Kim Larsen, lyder det nye udtryk i dansk rygersprog, når en Princerytter tager initiativ til at gå udenfor og gerne vil have et par stykker med, så de kan få en smøg og en sludder. Mange af disse pauser holdes på åben gade, skønt der er risiko for, at en hel børnehave trækkes forbi; børnenes sind og krop kan tage skade af synet og de giftige luftarter. Tendensen er tydelig ved enhver fest, og så kan de dydsirede sidde tilbage og skumme af forargelse over nikotindyrkelsen. Læs videre …

Bookmark and Share

1 kommentar

Tags: , , , , , ,

Midt i en forbudstid

10. oktober, 2008 | anti-tobak, debat indlæg, frihed, politik, rygeforbud, rygning, sundhed

♦ Hetz & forbud fører til dårligt humør og dårlig økonomi

Af Klaus Kjellerup

Fra 180grader.dk: Midt i en forbudstid - 7. september 2008

- DEBAT INDLÆG:

Vores forbudsglade sundhedsminister Jakob Axel Nielsen har netop været i Australien på skatteydernes regning, og har dér talt med sundheds-bureaukraterne i den australske delstat New South Wales. Der var ét spørgsmål på agendaen: Hvordan skal han få skræmt tobaksrygerne i Danmark til at holde op med at ryge?

Det begejstrede sundhedsministeren at høre, hvor hårdt man går til værks i krigen mod rygerne i Australien: Totalt rygeforbud, naturligvis - og daglige hardcore TV-reklamer fra hospitalsoperationer og amputationer - med skræmmebilleder der viser den uundgåelige skæbne, som rygerne kommer til at lide, ifølge sundhedsbureaukraterne.

Glad vender ministeren tilbage, og fortæller sine tobaksforskrækkede venner i Kræftens Bekæmpelse & medierne, at det skal vi også have her i DK:

“De er meget, meget mere direkte i deres reklameslogans, og så har de en ambition om, at man hvert år skal reducere antallet af rygere med en procent. Hvis man gør det et antal år, så kommer man altså ned på nogle meget lave andele af rygere,” sagde sundhedsminister Jacob Axel Nielsen.

Dette kunne muligvis være rigtigt, hvis menneskets udvikling foregik i en lige linie, som ministeren lader til at tro. Men sådan er det jo ikke - menneskets udvikling foregår i bølger, ligesom aktiekurserne. Dette overrasker muligvis ministeren, og det er måske derfor han ikke afslører sin viden om, at antallet af rygere pludselig er steget i New South Wales.

Dette er sket præcis i år 1 efter delstatens optrapning af krigen imod rygerne - med totale forbud og skræmme kampagner. Efter mange års nedgang i antallet af rygere år efter år, markerer delstatens nye initiativer et knæk i kurven - opad - stik imod forbudspolitikernes hensigt.   Læs videre …

Bookmark and Share

Ingen kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Tvang og forbud imod rygning virker modsat

10. oktober, 2008 | debat indlæg, frihed, rygeforbud, rygning, sundhed

Af Klaus Kjellerup - [debat indlæg Berlingske Tidende, 15. aug. 2008]

Berlingske har i sommeren kørt flere kampagner imod landets 1,3 mill rygere, som ellers har været rigeligt i skudlinien det seneste år, efter at regeringen indførte det amerikansk inspirerede rygeforbud i offentligt rum.

Rygerne er blevet jaget vildt i medierne. Selv samfundets mest forhærdede forbrydere har flere rettigheder end rygerne idag. Der spares ikke på propagandaen for at presse rygerne til at holde op. Nye overdrevne tal om rygnings farlighed dynges på bordet næsten hver dag af en række aggressive pressionsgrupper i det offentlige sundhedssystem, som forfølger deres hellige mål: Det røgfri paradis.

Rygerne lever kortere tid - og rygerne lever dårligere liv, hævder sundheds korstoget. I deres iver efter at nå det hellige mål glemmer de, at rygerne ryger, fordi de godt kan lide at ryge. De mener simpelthen, at deres liv bliver bedre af at suge lidt røg fra bladene af en plante rullet ind i papir ned i lungerne. En plante sat af Gud her på jorden. Et naturprodukt. Skal staten bestemme, at en trediedel af befolkningen ikke må udføre en privat, lovlig aktivitet, som de selv mener gør deres liv bedre?

Øget indsats imod rygning kan mindske ulighed, hedder det i avisen 7. aug. De såkaldte «forskere» fra Statens Institut for Folkesundhed mener i fuldt alvor, at hvis bare staten vil tvinge borgerne på Lolland til at holde op med at ryge, så ville de leve lige så længe som dem i Nordsjælland, nemlig 2 år længere.

Det er en syg tankegang, der ligger bag denne «sociale ingeniørkunst». Sidst det blev forsøgt var i Tyskland i 30-erne, hvor man havde omfattende sundhedsprogrammer - og et rygeforbud i offentligt rum, som ligner vores idag.

Endnu tidligere havde man alkoholforbud i USA. Også dengang var det hellige pressionsgrupper, der ville hjælpe de fattige af med alkoholens svøbe. Forbudet fik frygtelige konsekvenser, både for økonomien og for de fattige man ønskede at hjælpe. Det førte samtidig til skabelsen af mafiaen og en følgende kæmpe stigning i kriminaliteten. Først da forbudet blev hævet i starten af 1934, startede væksten i USA igen.

Befolkningens levealder stiger, når væksten stiger, og borgerne er glade. Men mennesker bliver ikke glade af tvang og forbud. Mennesker bliver glade, når der er mening med deres liv, og de kan gøre, hvad de vil.

Nye tal fra Irland viser, hvordan sådanne forbud virker - de virker nemlig modsat hensigten: Antallet af rygere er pr. 2007 steget med 8%, siden rygeforbudet blev indført i Irland 2004. Efter 25 års fald i antallet af rygere i Irland, har rygeforbudet markeret et knæk i kurven – den forkerte vej. Det bliver spændende at se om det samme vil ske i DK.

———————————–

Bookmark and Share

1 kommentar

Tags: , , , , , ,

Forum - Klaus K Blog

25. september, 2008 | Udenfor kategori

Klaus K Blog » Forums
Du er ikke logget ind.
Bidrag til forummet kræver registrering.
66 Registrerede brugere.
 Forums   Tråde   Indlæg   Sidste indlæg 
Debat
Forum
snak
Moderators: KK
58 284 2012-03-24 16:26
af KK

WordPress forum plugin af Fredrik Fahlstad. Version: 1.7.8 .

Bookmark and Share

Ingen kommentarer

Klaus K
- journalist og sangskriver i
Danser med Drenge

Kommentarer?
Skriv i blog'en eller i FORUM

Følg Klaus K på andre medier:
Facebook

180 grader

Søg

Arkiv

Tidl artikler