Header Top
Header Middle
Header Bottom
Forsiden BLOG Forum Fotos Video Om Den Gule Negl

Arkiv for 2019

Hvorfor forties sandheden om cigaretafgifter?

17. juli, 2019 | debat indlæg, politik, public health, rygning, videnskab, økonomi

♦ Ingen evidens for at afgifter får færre unge til at starte rygning

♦ Kun medicinalindustrien har glæde af høj tobaksafgift

JP, 17. juli 2019: Hvorfor forties den reelle sandhed om højere cigaretafgifter?

- DEBATINDLÆG

Kære regering. Inden I hæver cigaretafgiften, synes jeg I skal kende disse fire facts, som ingen af sundhedsorganisationerne har omtalt i medierne:

1. Høje cigaretafgifter får ikke færre unge til at starte rygning. Høje cigaretpriser påvirker kun eksisterende rygere. De kan få både yngre og ældre rygere til at ryge mindre (og sjældnere: til at stoppe), men der findes ingen evidens for, at de påvirker ikke-rygere eller fremtidige rygere, dvs. heller ikke unge ryge-startere.

Dette er konklusionen i det hidtil største review af de ca 3.500 videnskabelige artikler, der findes om afgifters effekt på rygning, som blev publiceret i British Medical Journal i 2013 af Guindon fra universitetet i Montreal. [1]

OBS - læs også: Sundhedsministeriet vildleder folketinget om tobaksafgift

Unge ryge-startere køber slet ikke cigaretter - de låner dem, stjæler dem, eller får dem forærende af ældre søskende eller bekendte. Derfor betyder prisen intet for unge ryge-startere før den dag, de er blevet etablerede rygere.

Højere cigaretafgifter kan tværtimod få flere unge til at starte rygning pga. den enorme medieomtale, emnet har. Puberteten er som bekendt den tid i livet, hvor man afprøver grænser, og når politikere og medier konstant fortæller de unge, at grænsen går ved cigaretter, så er det sandsynligt, at flere unge vil prøve at ryge alene af den grund.    Læs videre …

Bookmark and Share

Ingen kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Danske politikere køres rundt af Big Pharma

18. marts, 2019 | debatindlæg afviste, korruption, manipulation, politik, rygning, økonomi

♦ Nyt medicinal-sugerør i de offentlige kasser: Rygestopkurser

Sundhedsstyrelsens rygestop-bibel finansieret af Pfizer

- KORRUPTION & OFFENTLIGE RYGESTOPKURSER:

Hvorfor vil danske politikere gøre de globale medicinalgiganter endnu rigere på de danske skatteyderes bekostning?

Dette spørgsmål er blevet relevant, efter at Venstre 23. januar i Berlingske [0] erklærede at ville bruge skattepenge på at forære medicinalbranchens “rygestop-medicin” til deltagerne på det offentliges rygestopkurser, og gøre det til en permanent ordning.

Hvorfor hoppede politikerne på denne vogn?

Uden tvivl har det spillet ind, at medicinalgiganten Pfizer i 2016 finansierede og tilrettelagde en vildledende rapport fra statsinstituttet KORA (nu VIVE), som fik stor medieomtale. [1]

Rapporten konkluderede i strid med sandheden, at rygere koster det offentlige mere end ikke-rygere, og at det - også i strid med sandheden - kan betale sig for det offentlige at finansiere rygestopkurser, bl.a med Pfizers rygestopprodukter.

Som det fremgår, kan det ikke betale sig. Jo flere rygere, der findes i Danmark, jo bedre bliver det offentliges finanser. Offentlige rygestopkurser er med andre ord det samme som betingelsesløs erhvervsstøtte til de globale drug-selskaber Pfizer, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson og Novartis - på skatteydernes regning og uden nogen fordel for dem.

Rygestopkurser er endvidere en meningsløs ide - af mange årsager:

For det første er rygning ikke en sygdom, og rygning kræver ikke medicin, selv om medicinalbranchen påstår det. Det er nedladende af de politiske partier at sygeliggøre deres rygende vælgere på denne måde.

Tobaksrygning er et valg - et valg, mange mennesker har truffet, som de er glade for, fordi rygning giver dem velvære, samtidig med at nikotinen øger deres opmærksomhed, indlæringsevne og kreativitet.

Det er også et valg, når rygere holder op igen. Det burde være klart for enhver, at sygdomme man kan vælge at slippe for, de er netop ikke sygdomme - de er valg.

Derfor er der naturligvis heller ikke tale om “medicin”. Der er tale om nikotinerstatning - Nicorette - et almindeligt forbrugerprodukt, som produceres af medicinalbranchen i konkurrence med andre, mere populære nikotinprodukter i butikkerne som f.eks. snus og tyggetobak, der produceres af tobaksindustrien, og E-cigaretter.

Disse produkter fungerer allesammen bedre som rygestop-metoder end medicinalbranchens Nicorette. Og så er de tilmed gratis for skatteyderne - tobaksprodukterne er endda belagt med tårnhøje afgifter, i modsætning til Nicorette.   Læs videre …

Bookmark and Share

Ingen kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Drivende hykleri i Salling Group-annonce

5. januar, 2019 | anti-tobak, debatindlæg afviste, rygning, økonomi

♦ Naive supermarkedsejere er hoppet på pharma-vognen

Roser sig selv for at “hjælpe” de unge i smagløs nytårsannonce

OBS - læs også: Sig mig engang, er det slået klik i Netto?

- KOMMENTAR:

Januar er hykleriets måned

Næppe er julemaden fortæret, før de sociale medier bugner med danskerns nytårsforsætter om alle deres “gode” hensigter for det nye år. Som regel noget med deres livsstil, f.eks. rygestop, slankekure eller mere fysisk træning.

Disse ucharmerende forsøg på at gøre sig bedre end man er, har desværre nu bredt sig til erhvervslivet.

Dette er tydeligt, efter at supermarkeds-ejeren Salling Group officielt har kastet sig ind på medicinalindustriens side i dennes årelange krig for at dæmonisere sin værste konkurrent - cigaretten - hvis tilstedeværelse på hylderne står i vejen for medicinalindustriens salg af håndkøbsdrugs.

Nu gemmes cigaretterne i Netto- og Føtex-butikkerne derfor bag et gardin, mens medicinalindustriens konkurrerende produkter er frit synlige for kunderne. Dette er naturligvis ikke den officielle forklaring - den er, at Salling Group vil “hjælpe” de unge med at fravælge cigaretter.

I en række helsidesannoncer i medierne 2. januar fremgik det, at Salling-butikkerne har solgt 20 mill færre cigaretter, efter at de har fulgt den pharma-finansierede anti-tobakslobby’s nyeste påfund til dæmoniseringen af tobakken, og har gemt cigaretterne bag et sort gardin.

I annoncen bekendtgør Salling Group sit nytårsforsæt sådan: “Vi vil sælge endnu færre cigaretter til de unge.” Jamen, hvor rørende. Det er lige før, man må fælde en tåre. Har Salling Group pludselig glemt, at det allerede er forbudt at sælge cigaretter til de unge?  Læs videre …

Bookmark and Share

Ingen kommentarer

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Klaus K
- journalist og sangskriver i
Danser med Drenge

Kommentarer?
Skriv i blog'en eller i FORUM

Følg Klaus K på andre medier:
Facebook

180 grader

Søg

Arkiv

Tidl artikler